Toscakaka och Choklad & Moccha kaka

Nu ska vi se om detta inlagg kommer med, gjorde ett forsok igar men det ville sig inte. Idag var sista dagen i skolan for JJ innan sommarlovet och till det ville dom att man skulle baka nagot som dom kunde salja. Varat bidrag blev inte ett utan tva olika bakverk, Choklad & Moccha kaka samt en Toscakaka. Sjalvklart gjorde vi en utav varje som fick stanna hemma ocksa :)

Har kommer receptet ni maste verkligen testa denna, sa enkel och bara smalter i munnen!

Toscakaka

Ingredienser

 2 st ägg
2 dl strösocker
50 g margarin, smält
 2 dl vetemjöl
 1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:

 1-2 påsar mandelflis
(gar att byta ut mot andra notter eller kokosflingor blir jatte gott)

 3/4 dl strösocker
50 g margarin
 1 msk vetemjöl
1 msk grädde eller mjölk
Ugn: 175°

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en liten kakform eller stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de övriga ingredienserna. Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.

2. Blanda under tiden glasyren i en kastrull. Värm och rör tills fettet smält. Ta ur kakan ur ugnen, bred över glasyren och grädda ytterligare 5 minuter i övervärme.

Choklad & Moccha kaka

Sjalva kakan ar samma som for karleksmums och jag brukar anvanda mig av den har glasyren tycker den ar godare och lite lyxigare an den florsocker baserade varianten. Vill man ha en Choklad & Moccha kaka tillsatt da 5 -6msk starkt kaffe i glasyren.

Ingredienser:
2
st ägg
3 dl strösocker
 3 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
1.5 msk kakaopulver
 1 msk vaniljsocker
 100 g smält smör
 1.5 dl mjölk

Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk(for karleksmums) 5-6 msk (Ch & Moccha) espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Smält smöret.

4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och rör ner det växelvis med det smälta smöret och mjölken.

5. Grädda kakan i cirka 30 minuter.

6. Värm grädden utan att den kokar, häll den sedan över 200 gram finhackad mörk choklad och lat sta nagra minuter. Ror sedan blandningen tills chokladen ar smalt ror sedan i espressokaffet .

7. Låt glasyren svalna något och vispa sedan upp den tills den ar kramig nog att bre över kakan. Ej hardvispat! Stro over kokosflingor.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0