Good morning sunshine!

Go morgon, sitter har med morgonkaffet, en smoothie och kokt agg. Solen skiner utanfor och kanske blir det en tur till stranden idag : ) har tagit ledigt fran skolan for JJ hela veckan. Igar var vi i bangkok och fixade (thai)pass at lillebror och imorgon ska vi tillbaka for att hamta det fardiga resultatet, sen blir det aven en tur till svenska ambassaden for att ansoka om visum till lilleman sa han far komma in i Sverige. Handlaggningstiden for svenskt pass var sa otroligt lang alla dokument maste skickas fram och tillbaka mellan landerna sa det kunde ta upp till 3-4 manader, sa nu siktar vi pa att resa pa det thailandska passet och sedan fixa det svenska i Sverige betydligt mycket snabbare. Inte helt enkelt med en multinationell familj : )

Pa tal om stranden sa var vi forra torsdagen med JJ i skolan nagra timmar dom skulle ha lektion ute pa stranden och fick i uppgift att rita allt dom sag i horisonten efter det var det fika och lek. Tank om man haft sana underbara skoldagar sjalv.

Det ar viktigt att skydda sig fran den starka solen sa har bar dom bade keps och paraply. Den gula skoltrojan ar pa, och nasta termin blir det skoluniform.


Sota gubbar och grona bollar

Mandag, vagning och vagen visar +0,2kg vad ar detta, hmm saknar ju traning dom har sista 10 kilona kraver nog traning. nar vi kommer till sverige blir det att pw och jogga varje dag! Har kommer bilder fran midsommarbordet (det kan ju ha sina forklaring till plusset pa vagen)


En liten burk sill, graddfil & romsas, kokt potatis, sma korvar under foliet i skalen, hemgjorda kottbullar, ungslax, agghalvor, sallad, farskt brod och hollandsk Gouda kaas (ost)

Ingen midsommar utan jordgubbstarta! 2/3 av gubbarna fick ligga och dra i socker innan servering blandade sedan ner 1/3 osotade gubbar det blev perfekt balans mellan sot och syrligt och sedan den losvispade gradden!


Marangtarta/Britta tarta sa god!

O har borjat spela tennis och igar och dagen innan fick JJ folja med och sla nagra bollar, han tyckte det var jatte roligt kanske har vi hittat hans hobby?! Alskar dom grona bollarna!


Powernap while shopping

Trevlig midsommar pa er! Har kommer vi att fira midsommar imorgon da dom flesta av vara vanner jobbar idag. Igar var vi ivag och handlade efter att JJ slutat skolan, da kan det se ut sahar



eller sahar



Har bakat idag, blev ingen tarta men ska nog baka en till imorgon far se om vi hittar nagra jordgubbar, dom ar sa fasligt sura och ganska dyra eftersom dom importeras.

Karleksmums, mockarutor, snoddas kart barn har manga namn. Vad kallar du dom for?


Valdoftande bak

Har kommer inlagget som inte ville med sig i onsdags.

Go kvall, hoppas allt ar val med dig denna onsdags kvall. Lite bilder fran bakningen igar brod och rulltarta blev det. Och miljovan som man ar, har man atervunnit bakplatspappret sen marang tillverkningen darav de sma bruna cirklarna.

 

Rulltartan fylldes med sylt


Skinfood or just food ; P

Hej du vackra! Sahar infor sommaren ar det viktigt att ta hand om huden den kan latt bli uttorkad av allt solande och badande, tankte dela med mig av lite enkla ansiktmasker som du kan gora hemma. Glom inte att aterfukta huden!

Rengor huden noga fore applicering av ansiktsmask for basta resultat

Tips 1

Lugnande:

·    1 msk honung

·   1 msk naturell yogurt



Blanda ihop ingredienserna i en skål och applicera sedan på ansiktet. Låt verka i ca 20 minuter. Funkar superbra på irriterad eller bränd hy.


Tips 2

Återfuktande:

·   1 Avocado



Mosa en mogen avocado och applicera den sedan på ansiktet. Avocadon innehåller gott om fleromättat fett som är bra för torr hy. Utmärkt också för torra armbågar.

Tips 3

Mot acne och finnar:

·   1 klyfta citron

·   2 msk vinäger

·   1 dl vatten.



Blanda ihop ingredienderna och badda sedan noga huden med detta. Fokusera på de delar där du ofta får finnar eller kvisslor.  Den här ansiktsmasken innehåller rikt med c-vitamin vilket gör att du  både ser piggare och fräshare ut. Dessutom arbetar den in i porerna och avlägsnar överflöd av fett som ofta leder till acne.
Tvätta sedan av ansiktet med ljummet vatten.

Tips 4

Djuprengörande asiktsmask:

·   1 avokado, 

·   ½ msk vetekli

·   1 tsk flingsalt 



Blanda ihop och applicera på rengjord hy. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan noga. Detta har en peelande effekt vilket gör att den avlägsnar döda hudceller och låter nu fräsch hy ta plats!

Dessa recept hittade jag pa natet for nagra ar sedan och tycker att dom ar super sen att dom ar bade enkla och billiga och man har oftast allt hemma ar bara plus. Skam bort er nu i riktig hemma spa anda!


Tales of a shop-o-holic

Just nu har jag brod pa jasning sa min kara O far rykande farskt brod nar han vaknar, sen blir det att baka en rulltarta som en sann husfru. Har kommer fortsattningen av shopping resultatet.


denna kavaj kommer snart sitta bra (inte sa tajt)

Alskar den har sista koftan/tunikan i spets. Alla dessa plagg totalt 7 stycken for 208 kronor. (nej jag glomde inte en nolla!) Jatte nojd!

JJ ville att jag skulle lagga upp hans fynd ocksa, tyvarr rackte inte spargrisen fullt sa langt aven om den "bara" kostar 8000 kronor.

Nan dag alsklingen, nan dag.....


Skynda fynda

Go kvall alla fina, har kommer bilder pa fynden fran gardagens shopping, kanner mig super nojd!
Tyvarr sa lat jag allt ligga kvar i pasen over natten sa det mesta ser ut som ihop knoglat papper och finns det nat som ar sa trakigt som strykning, blir val en tur till kemen imorn sa hon far pressa allt at mig.
Ni far forbi se den nyvakna mannekangen och endast fokusera pa plaggen, TACK!


Nu grater storebror ifran sangen maste ta honom far lagga upp resten av bilderna imorn. Jo just det vagen visade +0,3kg imorse det va kanske lite vantat, vad som daremot var ratt ovantat var att shortsen nu gick att knappa : ) satt fortfarande lite for tajt, men gick knappa! Natti natti 01:17 ar klockan slagen och jag loggar ut for dagen.


Sweet Dreams : P

Go kvall i stugan! Jag tror att jag har kommit pa det, hur man tillverkar/blir en Duracellkanin. Man ater kopiosa mangder sallad och dricker dessto mer kaffe och voila!
Imorgon ar det ju aterigen mandag, tank att varje gang det ar dags att stalla sig pa vagen sa kanns det som tiden gar alldeles for fort. Jag ar iallafall glad att jag hunnit med mitt lilla 15 minuters traningspass denna vecka, har haft traningsvark i 3 dagar fran det. Har lite bilder fran veckan som gatt lika bra att lagga upp dom nu sa att resultatet imorn inte blir sa overraskande : )


Denna vecka har vi testat Mousse de Foie (gas lever) i saknaden av leverpastej, det ma vara en delikatess men den vinner inte over leverpastejen, sen har vi nagra skivor ost fran en av ostarna i paketet fran farfar.


Havrebollar, efter att ha blivit suktad av en vans status pa Facebook, Tack sa mycket Mican : P
receptet gav valdigt manga bollar, pa den har bilden saknas ju nastan halften innan jag kom pa att jag inte tagit nagon bild.

 
Och denna sondag bjod pa storhandling, shopping och bullbak! Bade kanel och vaniljbullar da alla har olika favoriter. Shoppingen ska jag forsoka visa er imorn, det var manga bra kop, kanner mig super nojd! Nej nu ar det dags att badda ner sig har redan slumrat till flera ganger. Sweet Dreams mina vanner!


Packa pappas kappsack, mina favoriter

Har kommer nagra av mina favoriter bland annat LV Neverfull som ar en riktig favorit och mina Mulberry Alexabags som jag har i bade svart och congnac passar utmarkt som skotvaska! Det har ar ju bara nagra i samlingen, ska se om jag kan lagga upp lite fler bilder pa dom ovriga. Kommer ocksa att ha nagra till forsaljning, maila garna vid intresse eller forfragan!
My favorite bags

 


Paketet!

Idag hamtade vi ut det efterlangtade paketet! Det var fran farfar i Holland och inneholl massa roligt (las atbart) sadana paket bade gillas och ogillas.



Det var fullt med Hollandsk lakrits, Stroopwafels (en kaka som smakar som vafflor med sirap), ostar, leksaker till killarna, kryddor och barnfilmer!


Intensivt traningspass & heartbreakers

Idag blev det ett 15 minuters traningspass inspirerat av Olga (Ronnberg), en helt otrolig 5 barnsmamma som har en grym kropp efter alla dessa barn dom sista pa 18 manader ar tvillingar ocksa. Sa nu blir det mycket mera hemmatraning a la Olga. Tog lite fore bilder ocksa men dom slapps nog forst nar jag har efter bilderna i hand. Dagens lunch efter traningspasset som vanligt en (jatte) sallad


den slukades utan problem efter det intensiva traningspasset ; )


Jag vet inte om killarna tagit efter mamma men dom gillar att posa helt enkelt! Snart kan dom ocksa bidra till hushalls kassan : ) JJ's basta van ar just nu med i ACNE's nya barnkampanj och har aven gjort jobb for H&M och Lindex mfl. bara 4 ar gammal : )

Mina heartbreakers


Krockat! Varning for langt inlagg

Hej min van, idag va ingen bra dag rattare sagt jatte jobbig och olycklig dag!
Morgonen borjade med stromavbrott det hander med jamna mellanrum for det mesta i samma veva som det regnar vilket det inte gjorde idag (inte da iallafall). Igar hittade vi en avi liggandes nere i entren till oss, inte i varan brevlada utan bara lutad mot luckan pa receptionen. Det gjorde mig lite irriterad vem som helst hade ju kunnat ta den, visserligen hade dom val inte kunnat hamta ut paketet men man vet aldrig. Om det inte finns nagot namn pa paketet utan bara adressen da kan vem som helst hamta ut det med avin bara, har behover man inga namn pa posten for varje brevlada har ett eget nr ungefar som lagnhetsnr. Irritationen forsvann ratt snabbt och nyfikenheten tog vid, vad var det i paketet? : )
Imorse nar vi skulle bege oss for att hamta ut paketet sa fann vi ett annat paket aven det stod lutat mot receptionsluckan, men det har hade varat namn pa och bara stod dar sa att vem som helst kunde ta det. Det var fran min kara mamma som skickat lite salva mot lillebrors mjolkskorv, jag hade namligen sett pa vardguiden och apotekets hemsida att Borago skulle vara valdigt bra sa den fick hon skicka. Nu blev jag valdigt irriterad over att min post bara ligger for vem som helst att ta nere i entren som for ovrigt varit obemanad vid dessa tillfallen sa jag har inte kunnat skalla pa dom an. Jag forstar ju att det ar brevbararen som lamnar det dar nar receptionen ar stangd, for brev och paket som inte far plats i vara brevlador lamnas i receptionen men bara for att den ar obemannad sa kan man ju inte stalla paket och post utanfor! Innan det bar ivag till posten sa ville jag handla lite, hade sjalv tva paket att skicka som jag forst behovde kompletera. Efter att jag handlat kom jag pa att jag glomt mitt idkort hemma vilket jag kanske skulle behova visa pa posten ville inte chansa sa det blev att aka hem och hamta. Val hemma ser jag att vi fortfarande ar stromlosa vi fragar runt och alla andra verkar ha strom, jag borjar fundera hur lange sen var det vi betalade rakningen??? Senaste tva manaderna har vi haft problem med posten inte fatt vissa rakningar och paket som vi vantat det verkar ju nu ha sin logiska forklaring att dom inte hittat till varan brevlada. Jag hittar elrakningen den har hamnat i parmen med redan betalde rakningar trots att den verkar obetald for det finns inget betalningskvitto fastnitat. Tittar pa datumet och konstaterar att den skulle betalats i fredags, ringer till elbolaget och fragar, jo da dom har stangt av strommen pga obetald rakning sager dom. Men snalla nan vi ar ju 3 dagar sena (da det ar stangt pa helgen och det inte finns mojlighet att betala) enda sattet for mig att aterfa strommen ar att aka till huvudkontoret och betala vilket ar atminstone 50 minuters bilresa fram och tillbaka. Inget att gora at det maste prioriteras posten och paketet far vanta utan strom kan vi inte va lange till och huvudkontoret stanger om tva timmar men storebror maste hamtas fran skolan om 1 1/2 timme bara att ge sig ivag. Nar vi har kommit halvags sa smaller det PANG, vi krockar med en annan bil! (inte jag som kor utan var chaffor)
Alla klarar sig oskadda som tur ar, (tur att vi har babyskydd for killarna) ja alla utom bilarna, varan bil tog smallen i stodfangaren men den andra bilen var rejalt bucklad. Tiden ticka ivag och papper skulle skrivas f-bolag ringas och storebror hamtas, elen betalas. Fick ringa efter en annan chaffor som fick kora mig och lillebror till elbolaget och sedan for att hamta storebror i skolan, ringde skolan och sa att jag kommer bli sen men hade inte anat att min alskling skulle behova sitta pa kontoret med froken i 45 minuter, stackarn. Verkade dock inte ha trakigt, ville inte aka hem nar jag val kom, men jag kan saga att det blodde i mammahjartat!
Ja, bilen gar inte langre att kora forran den ar lagad, paketet ligger kvar pa posten men elen ar tillbaka och vi ar oskadda och det ar ju trots allt huvudsaken!

varan bil



andra bilen


Vikminskning & Pannkakor : p

Mandag och vagen visar -1,5kg pa 3 veckor kanns helt ok nu ar det 5,3 kg kvar till invagningsvikten pa sjukhuset men ytterligare 5 kg kvar till min malvikt. Dom sager ju att man ska lata det ta lika lang tid att ga ner som det gjorde att ga upp, sa jag far vara nojd med mina forlorade kilon som anda ar 16,9 efter bara 2 manader. Idag kunde jag komma i flera av mina shorts dom sitter inte riktigt lka lost som innan och gar inte knappa an : ) men dom kommer pa, for bara 2 veckor sen gick dom inte over hofterna.




Igar blev det lite kalasande pa pannkaka, mina killar stekte upp pannkakor som vi at med glass och sylt for deras del sjalv valde jag farsk frukt.(om det nu finns nagot "nyttigare alternativ nar man redan valt pannkakor pa vittmjol & glass ; )



Swinglish & koppkakor ; P

Antligen helg! Inte for att man far sovmorgon men det ar iallafall lugnare stammning hemma pa morgonen. Wii har gatt varm nastan hela dagen, Toy Story och Super Mario ar klara favoriter.

Vi maste aka till Sverige snarast mitt barn kan inte langre prata, det mixas sprak till hoger och vanster och idag sa JJ nagot ganska roligt nar jag sa att han kunda fa lordagsgodis sa fort jag matat klart lillebror.
-Ok mamma, men hur mycket lang tid tar det?
antar att han gjorde en direkt oversattning fran engelskan till svenska sotnosen: How much longer will it take?

Igar bakades det igen, Devil's food cupcakes fyllda med butterscotchs meringue frosting (kola marang frosting) och sedan doppade i choklad! Kan inte hitta riktiga muffinsformar har, ni vet dom dar stora. Sa det blev riktiga "cupcakes" i pappersmugg : ) funkar hur bra som helst och det far ju plats valdigt mycket i en kopp for jag tog ju den storre modellen saklart! An har det inte blivit nat smakprov men jag ska nog smaka en liten sked efter jag skrivit klart inlagget. Har kommer lite bilder, inte fardig dekorerade da jag inte vet hur jag vill att dom ska se ut an. Far se kanske dom inte hinner dekoreras, vem vet kanske ar dom forsvinnande goda da ar utseendet mindre viktigt for mina gamar har hemma.




Blasiga bussar & tartkalas!

Varan bil ar i bangkok idag sa jag tog bussen for att hamta JJ i skolan, har vi pavag hem fotade lite medan vi akte, tyvarr hann jag inte fa med sa mycket av strandpromenaden.



Bussen ar en oppen flakbuss sa haret det flyger at alla hall och kanter : )

Idag blev det den goda salladen med fetaost och mango till middag och sen blev det tarta! Gjorde klart tartan idag, den blev helt ok har ju inga redskap for att gora dekorationer tog hjalp av en pepparkaksform nar jag gjorde stjarnorna annars ar det gjort for hand. Smaken va sadar, tycker att MMF:n som den ar tckt med var valdigt sot, anda hade jag gjort syrliga mousser att fylla med. Nasta gang blir det nog choklad i fyllningen och kanske hallon. Har ar det fardiga resultatet iallafall!


Nyttigt & (o)nyttigt

Mitt huvud fullkommligen sprudlar av ideer och jag vet nastan inte vart jag ska borja. Dagen bestod av lite tartbakande, gjorde 2 olika mousse att fylla tartan med blabarsmousse och en glassmousse med kokos & lime. Sen spacklade jag tartan med smorkram som jag smaksatt med vanilj. Forsokte mig aven pa att farga lite Marshmallowfondant (MMF) som fatt vila over natten, det gick helt ok och jag gjorde min forsta dekorationsfigur. Imorgon blir det att tacka tartan och kanske ata : P


Jag ovar ju saklart infor lillebrors doptarta, sa har ar mitt forsta forsok till att gora en liten bebis.

Sen skulle jag ju lagga upp en bild pa den ljuvliga salladen jag gjorde harom dagen. Salladsblad, gulpaprika, gurka, korsbarstomater, rodlok, grillad aggplanta (aubergine), mango och fetaost som jag smulat over. Toppad med notter & fron, dressingen var min hemgjorda vinegrette, MUMS! Sotman fran mangon och saltan fran fetaosten ar helt gudomlig tillsammans. Min favorit topping som jag har pa alla mina sallader ar en blandning av cashewnotter, mandlar, solrosfron och melonkarnor som ar rostade & saltade, den har blandningen har jag aven pa min yogurth.



Oftast sa brukar jag gora mina egna blandningar av notter & fron men nu fanns det redan fardigt vilket kan vara ratt smidigt ibland.



Och som vanligt innan jag satter mig till bords sa satter jag pa kaffet sa att det ar klart!


Kommentera mera!

Jo en sak till innan jag somnar, tycker att ni ska bli battre pa att kommentera och stall garna fragor om ni har nagra. Jag ser ju pa statistiken hur manga som ar inne och laser varje dag vore det inte for den skulle jag sluta skriva eftersom man inte far nagon respons har pa sidan.
KRAMAR!!!


Flaggan i topp!

Jaha sa var det mandag igen men inte nog med det utan det ar Nationaldag idag! Grattis Sverige pa din dag!
Sjalv har jag bakat min forsta tartbotten och gjort min forsta sugarpaste (SP) nu nar jag bestamt mig for att det ska bli mitt nya pill. Har suttit och skrivit ner massor av smarriga recept, aterstar att se vad det blir av det hela. Tyvarr blev det ingen tarta idag da Sp:n behover vila en dag fore anvandning. Ja och pa tal om kalorier sa ar ju mandag vagning i uppdrag viktminskning -0,2kg visade vagen idag. Har ju inte blivit nan traning nu, mer an att jag vispar bade gradde och kaksmet for fullt om dagarna ; ) det blir lite smakprover men inte overdrivna mangder. Tycker att jag varit valdigt duktig pa att sta emot allt det goda, hade en liten svacka harom dan och var tvungen att ata lite kolhydrater for att stilla begaret madde dock lite illa direkt efterat och kande mig sadar over matt.

Men min nya hobby nu da, tartor, cupcakes och dekorationer far val borja ha kafferep har hemma eller stalla mig och salja for det gar ju inte ihop att baka varje dag och ga ner i vikt (det har va val kanske inte sa noga ut tankt av mig). Gar ju att frysa in men vi har varldens minsta frys och dar kravs ju plats for andra livs nodvandigheter sa som (glass) kyckling, fiskpinnar osv. Valdigt exotiskt att fa ha fiskpinnar har i frysen, har gjort egna tidigare under aret men nu finns det att kopa fardiga, Julius tycker att det ar jatte gott! Han fragar om vi inte kan ata san dar fisk som ar lite dyr och kostar pengar, ha ha : ) det ar alltsa fiskpinnar, allt importerat ar ju lite dyrare har. Tillexempel rotfrukter kostar ca 80-100 kronor kilot, en palsternacka eller kolrot som inte kostar mer an nagra kronor hemma?! Skulle vara med i en matlagnings tavling pa en blogg forra veckan men receptet var rotfruktspytt och kantarellsas och till det valfritt kott men jag hade inte "rad" med alla dessa importerade ravaror som man kan plocka hursom hemma.

Idag har lillebror fatt en ny dos vaccin, tank att det redan gatt en manad sen sist. Han var lika duktig idag, skrek till precis nar dom stack och sen var det over.
Vet att jag sa att det inte blir nagon dagens pa ett tag men har kommer en gardagens, ar sa glad over min nya tunika finstickad A-linjeformad super skon, aven om den far mig att se lite gravid ut. Igar blev det tva nya fynd men dom far jag lagga upp imorgon for nu ar det sangen klockan ar redan 00:15 har!


Hej, det ar jag disktrasan!

Det har blivit snalt med inlagg pa sistone och annu snalare med bilder. Jag och datorn ar i en liten svacka just nu vi vet inte om vi ska fortsatta traffas eller avsluta det hela. Jag onskar runda av den langa relationen vi haft pa ett bra satt, langsamt sa jag hinner ga igenom alla filer och spara over dom till nasta harddisk, och det ar dar vi inte riktigt kommer overens, kara Sony tycker att det ar roligt pa nat satt att radera saker jag skriver, strunta i att spara osv. Jag gor ett forsok att skriva detta inlagg ska aven se om nagra bilder kan fa komma med. Jag har ju inte hunnit visa vad det blev for bakning till morsdag eller rattare sagt dagen darpa eftersom jag blev bortglomd denna arets viktigaste dag ; )  (forutom min fodelsedag da som ar viktig den med)


(Ja, det har blivit lite socker & kolhydrater denna vecka, hmm inte sa bra.)

Sen har jag fatt ogonen for ett nytt intresse som jag ska forsoka mig pa ocksa, tartor och cupcakes har blivit sa inspirerad av olika bakbloggar sa nu maste jag gora ett forsok eller tva att skapa nagot med sugarpaste. Kommer med storsta sakerhet upp bilder pa lyckade eller misslyckade  forsok. Vet inte om jag kan fa tag i allt jag behover har annars far det helt enkelt droja tills nasta Sverigeresa som jag hoppas blir inom kort!

Igar var en riktig husmorsdag, det stadades och dammades, storgrytan pa spisen och bakning i ugnen. Det viktigaste var ju innehallet i ugnen Devil's food cupcakes! Dom var saa goda, sa otroligt luftiga inte alls sa dar torra och trakiga som dom flesta muffins man koper pa fiken hemma. Pa denna ljuvliga kreation som var rakt igenom choklad i massor var det en choklad ganache, MUMS : p
Jag som annars inte ar sa mycket for choklad nar det kommer tillbakverk utan gillar mer syrliga saker sasom Cheescake och Hallon, Rabarber paj tyckte anda att det har va njutning pa hog niva. Tyvarr hann inga bilder tas innan vild djuren gick till attack pa fatet.

Nu ar det lugnan ro har i huset, ALLA ligger och sover klockan ar 23:29 jag njuter av tystnaden i mitt nystadade hem med laptopen i knat och tv:n pa. Inatt var det inte mycket somn, somnade vid 2 tittade pa film med O men orkade inte ens titta klart, I'm number 4 tror jag den hette. Sen vackte lillebror mig vid 5:30 for att ammas, 06:30 vacktes jag av O som madde daligt och blev hangandes med huvudet i toan, 07:30 vaknar storebror for frukost och Cartoon network. Ja att sova ar ju helt klart overskattat, bjuder pa en dagens



ha ha ha, trodde ni ja det blir inte nagon dagens pa ett tag skulle jag tro. Just nu ser anda denna battre ut an orginalet!


RSS 2.0