Borttappad pa arlanda?!

Vi ar framme och resan gick bra, jag holl reda pa allt men det gjorde inte flygbolagen. Vagnen blev kvar i Frankfurt och sedan nar den levererades var den trasig :( varan nya Quinny Zapp extra, jatte trist far se nu hur vi ska kunna fixa det pa SAS bekostnad.

Nagra besok hos vanner och familj har hunnits med, saa mysigt! Idag blir det en svang till Farsta maste fixa ett micro sim-kort till Iphone, just nu anvander jag min gamla Nokia. Kommer va lite samre uppdatering nu da jag kommer vara ute och ranna men lite bilder ska jag forsoka kasta in :)
KRAM


Sveeerriiigggeee!!!!!!

Hej mina vanner, har kommer sista inlagget fran thailand pa 55 dagar :)

Nasta blir ifran Sverige, ledsen for dalig uppdatering senaste dagarna men det ar mycket som ska hinnas med och fixas innan resan. Sen har jag varit ensam med killarna senaste dagarna men dom har varit jatte snalla. Nu sitter jag har och skriver till dig, samtidigt som lillebror hanger i spenan och telefonen ringer till barhjalpen som kommer om 1 timme for att fa in allt i bilen, snacka om multi-tasking ;)

Totalt 10 kolli att halla reda pa nar jag landar pa Arlanda, 3 resvaskor, bilstol, vagn sittdel, vagnchassi, handbaggage, JJ's ryggsack, JJ & Lillebror. Snart ar hela familjen samlad igen, pappa O moter upp pa Arlanda imorgonbitti, sjalv landar han vid midnatt inatt fran spelningen med Flo Rida.

Puss pa er, vi ses inom kort!


I'm in love, love, love!!!

Jag ar kar!!!! Alldeles nykar, karlek vid forsta ogonkastet


i den har superfina Mulberry neccesaren i ett set om 4.

Gardagens shopping gav manga fina fynd men jag lagger upp mina favoriter.
Den har fina Hermes vaskan tycker jag passar utmarkt nu nar man har skotvaska hela tiden men anda vill ha pengar och mobil pa sig. Mamma har redan fragat om hon far byta den mot en annan liten Gucci som hon har, ja vi far val se kanske jag kan komma ivag pa fredag och kopa henne en egen liten Hermes.

(hade sa konstigt ljus men den ar svart)

Sen maste man ju resa med stil, mitt gamla passfodral blir utbytt denna resa da jag inte kunde motsta denna
den var lite over budget, men valdans fin ;)



Och en dagens blev det ocksa har pavag till sista massagen innan resan

Nu ar det dags att snusa kudden, men jag kom pa att jag glomt skriva om mandagens vagning - 0,3kg sa inte under 60 an nagra gram kvar. Go natt mina vanner!


Sweden here we come!!!!

I forrgar hade vi stromavbrott vilket tog dod pa varat internet, men idag fick vi det fixat. Tidigt imorse packade vi in hela familjen och begav oss till Bangkok lillebror har fatt ett svenskt pass infor Sverige resan pa sondag : )

Kanns nastan lite overkligt att vi nu ska aka man ar sa van att bara ga och langta. Dagens ambassadbesok kunde ju inte vara fullandat utan ett stop pa Landmark Hotell for lite mat och fika. Idag blev det lite kort pa nagra av deras valfyllda montrar.


Om man bara kunde fa ta en tugga pa varje och sen bestamma sig ;P

Sa fina tartor JJ ville kopa alla
:) nagra fargglada Maccarons pa ovre hyllan hade jag ocksa ogonen pa


Chokladbitarna sag riktigt smarriga ut, alskar RIKTIG choklad (san dar lite finare, lite morkare MUMS)

I denna montern fanns alla mjuka kakor, Mandel crossianten var lika stor som en 5 bitars tarta och muffinsen var 15 centimeter hoga!


Efter att beslutsangesten lagt sig blev det iallafall en bit morkchoklad, en morkchoklad ganach tryffel och en pistage tryffel.

I'm leaving on a jetplane.........


Imorgon ska jag forsoka fa till en sista vanda till marknaden innan vi aker, lite barnfri shopping och kanske aven en massage sa ar den har mamman redo att flyga sjalv med 2 sma grodor.

Nu ar det dags for John Blund att checka in har hos oss klockan ar redan 00:37
Natti natti mina vanner!


Sweets ;)

Sott som socker, och det ar precis vad det ar. Kopte desa sma dessert frukter for en tid sedan men glomt att visa er. Trodde inte att dom skulle vara goda men det smakade som sma marsipan figurer.



Har ar tva andra sma sotsaker 




-1,3kg! Inte langt kvar nu

Jo, kom pa att mandagens inlagg kom ju inte med for att datorn kranglade. Men vagen visade iallafall - 1,3kg! Nu ar jag snart under 60 kilo strecket sa malvikten narmar sig, kanns bra. Jag kommer inte vara riktigt lika strikt nu som tidigare utan jag unnar mig av det jag bakar och en och annan glass kommer att fa slinka ner. Har slutat lagga upp bilder pa min mat, ni har ju sett salladen nagra ganger nu : ) men jag fortsatter att ata mina sallader och alskar dom an! Jag har slangt in lite kolhydrater nu pa senare tid for det mesta i form av bakverk ; ) men aven lite ris till maten. Det kanns mer vart att ata kolhydrater i bakverk om man anda ska ata nagra, det ger lite mer njutning sa jag ater hellre en kaka an nagra skedar ris aven om det sista kanske ar lite nyttigare.  Mina sista 7-8 kilo kommer jag forsoka springa och ga av mig i form av barnvagns promenader och lopning. Ska bli spannande att se hur forsta loprundan gar, antagligen at skogen hall, andnod och skoskav ar val att rakna med men skam den som ger sig!

Tva av veckan outfits



Fick igar höra att jag sag sa ung ut nar vi var pa JJ's skolavslutning, ja det tackar vi for!
(var tvungen att googla efter tva prickar till mitt O skulle blivit san konstig mening ovan annars insag jag)


Forsta dagen pa sommarlovet & vi mumsar vidare!

Forsta dagen pa sommarlovet och vi har bakat en Toscakaka ;)


Och har ni inte bakat en an sa GOR det! Hade garna tryckt ner lite appelklyftor med kanel pa i kakan och sedan atit den med en klick losvispad gradde till men dom ar inga storre fan av varma frukter har i familjen sa den ideen far jag spara till ett annat tillfalle.
 

Igar blev det pannkakor med hjortronsylt och gradde! Hjortronsylten fick jag i julklapp fran en av mina fina svagerskor. Har sparat pa den till ett tillfalle som denna, ren njutning!




Toscakaka och Choklad & Moccha kaka

Nu ska vi se om detta inlagg kommer med, gjorde ett forsok igar men det ville sig inte. Idag var sista dagen i skolan for JJ innan sommarlovet och till det ville dom att man skulle baka nagot som dom kunde salja. Varat bidrag blev inte ett utan tva olika bakverk, Choklad & Moccha kaka samt en Toscakaka. Sjalvklart gjorde vi en utav varje som fick stanna hemma ocksa :)

Har kommer receptet ni maste verkligen testa denna, sa enkel och bara smalter i munnen!

Toscakaka

Ingredienser

 2 st ägg
2 dl strösocker
50 g margarin, smält
 2 dl vetemjöl
 1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr:

 1-2 påsar mandelflis
(gar att byta ut mot andra notter eller kokosflingor blir jatte gott)

 3/4 dl strösocker
50 g margarin
 1 msk vetemjöl
1 msk grädde eller mjölk
Ugn: 175°

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en liten kakform eller stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de övriga ingredienserna. Slå smeten i formen och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.

2. Blanda under tiden glasyren i en kastrull. Värm och rör tills fettet smält. Ta ur kakan ur ugnen, bred över glasyren och grädda ytterligare 5 minuter i övervärme.

Choklad & Moccha kaka

Sjalva kakan ar samma som for karleksmums och jag brukar anvanda mig av den har glasyren tycker den ar godare och lite lyxigare an den florsocker baserade varianten. Vill man ha en Choklad & Moccha kaka tillsatt da 5 -6msk starkt kaffe i glasyren.

Ingredienser:
2
st ägg
3 dl strösocker
 3 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
1.5 msk kakaopulver
 1 msk vaniljsocker
 100 g smält smör
 1.5 dl mjölk

Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk(for karleksmums) 5-6 msk (Ch & Moccha) espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Smält smöret.

4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och rör ner det växelvis med det smälta smöret och mjölken.

5. Grädda kakan i cirka 30 minuter.

6. Värm grädden utan att den kokar, häll den sedan över 200 gram finhackad mörk choklad och lat sta nagra minuter. Ror sedan blandningen tills chokladen ar smalt ror sedan i espressokaffet .

7. Låt glasyren svalna något och vispa sedan upp den tills den ar kramig nog att bre över kakan. Ej hardvispat! Stro over kokosflingor.

 


Skona sondag med hembakta Mazariner

Hej underbara sondag, sondagar ar riktiga relax dagar. Igar va en aktiv dag det stadades, tvattades, rullades varrullar och bakades Mazariner! Har inte kunnat uppdatera pa  nagra dagar da min dator drog pa sig virus, men nu hoppas jag att det ska vara fixat. Har kommer lite bilder fran gardagen.

Mazariner var jatte enkelt att baka och gick fort for att inte glomma saa gott ocksa :-)


Deg
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg

Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten

Blanda smöret med de övriga ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i ca 20 mazarinformar och ställ dem i kylen.

 

Blanda mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet. Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3-delar.

 

 
Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

 

Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.

 

 Guda gott kan jag lova!
Instruktioner och recept for varrullar kommer senare.


Hur svart kan det va?

Snart blir jag tokig har forsokt andra min blogg design i 3 veckor nu, sitter och pillar och donar men far inte till det. Istallet drog datorn pa sig ett virus som min kara O fick fixa med. Sa designen forblir an sa lange den samma, trist. Hoppas att jag far pli pa det snart, eller kanske nagon annan som ar duktig som vill hjalpa mig, vill ha en ganska enkel design tror jag. Har kommer en dagens sa lange, kram pa er!


He's the brightest star in my sky!

I O's arbete befinner vi oss standigt i en omgivning av valkanda ansikten, sa att JJ har fatt traffa pa nagra av dessa ar inte sa konstigt. Redan nar han lag i magen hade han James Brown som klappade pa honom och onskade honom all lycka i framtiden. Jag jobbade pa eventet, stor som ett hus var jag och sprang upp och ner pa Soliden, Skansen. Sedan lag han i vagnen backstage och chillade med Sean Paul nar han var ca 10 manader gammal, han charmade danstjejerna till hoger och vanster med sina blickar och leenden. Ett annat valbekant ansikte som standigt dyker upp i var narhet ar Tiesto, har ar han tillsammans med JJ som ar ca 18 manader pa denna bilden. Trojan ar custom made by moi, man maste ju visa att man ar ett fan!

  

Aven ett stort fan av Bob Sinclar

Sjalv ar jag varldens storsta fan av JJ he's the brightest star in my sky!


Love you to the moon and back!


Ja ma han leva........

Hipp hipp hurra for min alskling idag! My dropdead gorgeous man blir 33 idag och som ett argangs vin blir han bara battre med aren ; )

Dagen i matvag bjod pa foljande, till frukost


Dagens viktigaste mal ar ju frukosten sager dom, men jag skulle aven vilja lagga till dessert! : )

Middagen bestod av marinerat kott, potatisgratang, sallad och vitloksbrod. Vi var alla sa hungriga att ingen bild hann tas. Desserten bestod sjalvklart av (Britta)tarta allas favorit och kladdkake muffins! Gjorde dubbelsats och fros in halften, latt att ta fram om nagon kommer pa fika eller man blir sotsugen. Hade garna gjort en fin dekorerad tarta med sugarpaste men den kommer aldrig att uppskattas lika mycket som marangtarta. Mina killar ar inte mycket for dekor, smaken gar fore utseendet. Den har tartan gar snabbt, ar enkel och saa god!


Brittatarta

Sockerkakssmet
75 75 g smör
1 1 dl socker
4 4 st äggulor
3 3 msk mjölk
1.5 1.5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver

Maräng
4 4 st äggvitor
2 2 dl socker
50 50 g flagad mandel

Fyllning
2 2 dl vispgrädde
300 300 g bär, björnbär, blåbär, hallon, jordgubbar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150-175 grader.

2. Sockerkakssmet
Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller ugnssäker form (15 x 25 cm).

3. Rör fett och socker poröst.

4. Separera gulor och vitor.

5. Rör ner en gula i taget.

6. Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret.

7. Rör till en jämn smet.

8. Maräng
Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vänd ner resten av sockret.

9. Botten
Bred ut sockerkakssmeten i pannan, bred marängen ovanpå.

10. Strö över mandel.

11. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

12. Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt svalna på pappret.

13. Dela kakan på mitten.

14. Lägg ihop halvorna med grädde och bär emellan.


Kladdkake muffins

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner smöret. Blanda tillsist ner äggen. Klicka ner smeten i 12 st muffinsformar (ställ dem gärna i en muffinsplåt så håller de formen) Grädda i 175 c ca 12-15 min.

JJ gjorde ett fint kort till presenterna, sa duktig min lilla alskling!




Nu ska jag fortsatta att agna kvallen at mitt fodelsedags barn, onskar er alla en mysig kvall!


Villa John


Varat fina hus ar nu ute till forsaljning, det ger lite blandade kanslor all tid och energi man lagt ner pa planering och design tillsammans med var duktiga arkitekter. Och sa manga ganger man redan flyttat in och moblerat : )Men skont att slippa tanka pa allt ansvar som kommer med ett sa stort hus, mycket som ska goras i tradgard och annat aven om det hade varit otroligt kul. Huset ar unikt och designat for vara "behov" visserligen ar dessa behov valdigt lika manga andras och snart ar det dags for en annan familj att bli kar i Villa John!

Logo

Näsby 4:1071, Långsjövägen 56, Tyresö

Långsjövägen 56

I en vacker miljö på Tyresö och med en härlig strandtomt om 3 297 kvm med egen liten ö, finns detta vackra och stilrena arkitektritade hus under uppförande. Huset är ritat av den prisbelönta arkitektduon Franson Wreland. Huset har kraftfull karaktär och kommer att innehålla stort ljusflöde, stilrena och genomtänkta detaljer och planlösning, generösa ytor med stora glaspartier.Huset är under uppförande och det som återstår är insidan, här kommer det finnas tuffa inredningsdetaljer som blankpolerade betonggolv och putsade väggar. Huset i vitputsad fasad byggs i souterräng med 2 plan och innehåller 5 bra sovrum, 3 badrum, 1 tvättstuga, 2 sällskapsrum, bio salong, öppet kök åt sällskapsrum med eldstad, vinkällare, 2 bra förråd samt ett garage i direkt anslutning till huset.

Här får man ett lyxigt och stilrent boende i en underbar och vacker miljö.

Nyligen hyllades Franson Wreland i internationella arkitekturbibeln Starchitects och nu prisas de på hemmaplan som årets arkitekter och vinnare av magasinet Residence Formpris 2010. Anledningen är att arkitektduon Franson Wreland tar den svenska villaarkitekturen ett steg längre. Mer information om arkitekten hittar du här www.fransonwreland.com

Trollbäcken är ett lummigt och väl uppvuxet område i västra delen av Tyresö kommun med ett litet centrum, Alléplan, som har matbutiker, restauranger och flera butiker och bra kommunikationer. För mer service och shopping är det även nära till Tyresö Centrum med ett 70-tal butiker. Tyresö erbjuder härlig natur, ett stort utbud av fritidsaktiviteter som flera idrottshallar, 18-håls golfbana och en ny simhall håller på att byggas. Tyresö kan även erbjuda många bra skolor, både grundskola och gymnasium samt ett stort utbud av förskolor. (mindre)

I en vacker miljö på Tyresö och med en härlig strandtomt om 3 297 kvm med egen liten ö, finns detta vackra och stilrena arkitektritade hus under uppförande. Huset är ritat av den prisbelönta arkitektduon Franson Wreland. Huset har kraftfull karaktär och kommer att innehålla stort ljusflöde, (...mer)

Visa alla bilder

Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Exteriörbild
Information
Till salu
14 650 000 SEK (Valutaomväxlare)
2 333 745 USD
1 607 105 EUR
1 451 815 GBP
188 476 645 JPY
Storlek: 8 rum, varav 4-6 sovrum. Ca 300 + 90 kvm.
Område: Tyresö - Trollbäcken
Byggnadsår: Nyproduktion under uppförande
Våning:
application/pdf iconRumsbeskrivning Villa John
application/pdf iconRitningar på fasaden
application/pdf iconObjektbeskrivning Långsjövägen 56
Ansvarig mäklare
Britt-Marie Pielbusch
Mobil: +46(0)76-889 97 82
E-post: [email protected]
Karta

Trollbäcken är ett lummigt och väl uppvuxet område i västra delen av Tyresö kommun med ett litet centrum, Alléplan, som har matbutiker, restauranger och flera butiker och bra kommunikationer. För mer service och shopping är det även nära till Tyresö Centrum med ett 70-tal butiker. Tyresö erbjuder härlig natur, ett stort utbud av fritidsaktiviteter som flera idrottshallar, 18-håls golfbana och en ny simhall håller på att byggas.Tyresö kan även erbjuda många bra skolor, både grundskola och gymnasium samt ett stort utbud av förskolor.


Ahlgrens & Marabou

Idag kunde vi avnjuta Ahlgrensbilar till lordagsgodis och igar slank det ner nagra bitar Marabouchoklad, syrran ar har pa besok! Och till middag blev det krabba, MUMS!


Fika pa Landmark

Onsdagen bjod pa en tur till bangkok for att hamta upp lillebrors fardiga pass, en tur till Svenska ambassaden for att soka visum och far veta att det inte gar. Nar man fods av en svensk mamma sa blir man automatiskt svensk aven om man inte ar registrerad som svensk, och en svensk kan inte fa visum till sverige utan behover bara ett pass. "Bara" ett pass som tar ca 2 manader att fa harifran och fore det maste man ansoka om ett personnummer, processen ar iallafall paborjad och forhoppningsvis kan dom skynda pa arendet at oss sa vi kan resa inom 1 manad. Kvinnan pa ambassaden var sa otroligt hjalpsam och JJ blev bjuden pa godis inte vilket godis som helst heller utan Daim! Med avund tittade jag och O pa Daim-bitarna i hans hand.
Efter besoket pa ambassaden blev det fika med nagra vanner pa cafet vid Landmark hotel. Montern var fylld med lackra bakverk allt sag sa inbjudande ut, du vet nar man bara vill smaka en liten tugga av allt och sedan bestamma sig efter det. Hann inte ta nagon bild pa montern tyvarr vi var dar med 5 barn sa huvudet var fokuserat pa annat, men varan bestallning fick jag med.




Min bestallning en cappuccino och en ruta morkchoklad eller snarare 12 men i mini format : )


RSS 2.0