-0,3 kg & massa Bling!

Hello, valdigt irriterande att hela mitt inlagg som jag just skrev bara forsvann! Ska forsoka finna styrkan att skriva om det hela. Ja, igar var det mandag och vagen visade -0,3kg det borjar ga lite segare nu men an har jag inte gett upp. Over till nat helt annat hoppas pa en tur till bangkok innan veckans slut vill fixa pass at lillebror. Hoppas pa en tur till svealand kikar pa lite biljetter just nu. Sitter framfor datorn nu mest hela tiden men trots det har jag inte hunnit med nagra inlagg har pa bloggen. Har fastnat pa Tradera bade som kopare och saljare, har klickat hem lite fina bodys fran bland annat Molo och Me Too. Har salt en hel del pa Bloppisen sa nu blir det till att lagga upp nya saker, far fota lite imorgon nar jag vaknar blir bast i dagsljus. Kanner att jag kan gora mig av med det mesta faktiskt da finns det ju mera plats at nytt : ) men jag ska nog hejda mig pa kladfronten tills jag natt mitt mal. Daremot har jag ogonen pa massa fina smycken, kanske ska klicka hem lite bling. Bestallde nat jatte fint idag som ska bli en present sa jag kan inte avsloja just nu vad det var men det ar nanting som glimmar sa mycket kan jag saga! Nej, nu ar det dags att varma pa kaffet star och blir kallt har brevid mig ska nog skiva upp en mango ocksa som tilltugg framfor tv:n. Hoppas att ni har en mysig kvall allesammans, kram pa er!


Mot ny adress!!!

Go kvall kara vanner

Mitt uppdrag att ga ner I vikt gar hyfsat framat, har hitills tappat 16,6kg av dom 29 jag gick upp under graviditeten. Sa under denna manad ar det dags for address andring, tankte vara sa generous och dumpa dessa I nagon annans brevlada : ) nagra val utvalda supermodeller eller en och annan kandis finns manga dar ute I “the world of fame” som kan behova nagra kilo extra pa kroppen. Varfor inte pa en gang skicka 5 kilo till Victoria Beckham hennes gravid bula ar ju inte storre an en oliv sa dom 5 kilona kan hon gott ha. Sen skickar jag nog ytterligare 5 kilo till the Olsen twins, Mary Kate och Ashley sa blir det lite skinn pa dom skeletten ocksa. Dom sista 2,4 kilona far nog ga till Paris Hilton med hennes 173 centimeter och 52 kilo kan hon stoppa ytterligare 2,4 kilo var som helst utan att det syns. Sadar nu har jag adresserat alla min resterande kilon mot ny address sa far vi hoppas att dom landar I nya agarens brevlada inom kort!



Maste ju fa till upprepade besok pa gymmet racker ju inte med ett liksom, och maste absolut bli battre pa att trana hemma. Kosten fungerar bra, har haft ett sotsug senaste 2 dagarna da dom andra I familjen atit massa gott, jag forsokte till och med att ata en bit av en sockerkaka, en chokladkaka och en rulltarta idag men dom va alla ackliga! Sa nu kanner jag mig inte speciellt frestad langre naturell yogurt med frukt toppad med mandelflarn (noten I skivor inte kakan alltsa) och riven kokos ar just nu det godaste som finns I min lilla varld av diet. Vi far val se hur det gar malet ar ju att dessa oinbjudna hyresgaster ska vrakas inom 100 dagar!

Sa mot ny address slackers!!! (slacker =The term "slacker" is used to refer to someone in this case something my unwanted extra weight who habitually avoids work) ha ha ha

Kommer hoppa av gladje nar jag aterigen kan dra pa mig jeansen hogre an till knana, och f-n for den av dom “naturliga size zero celebsen som drar pa sig ytterligare en atstorning och kor en “ater till avsandaren” for 9 ganger av 10 far man ju likt forbannat tillbaka nagra kilo efter att man sa duktigt gatt ner.


Framtiden & livets alla utmaningar!

Sa nu hoppas vi att datorn ska jobba med mig och inte mot mig. Har en tyngande kansla att min kara dator kommer att somna in har nar som helst. Funderar pa att kanske presentera mig for en Ipad, vet inte hur den relationen ska ga men det vet man val aldrig forran man forsokt. Min Iphone och jag vi har en relativt fungerande inte allt for kravande relation. Och den dar I.......vad den nu heter, lilla musik spelaren som jag har nar jag tranar  vi forstar varandra nu efter nagra ar. (att jag inte kan komma pa vad den heter) Bara snurrar massa I:n i mitt huvud, Ipad, I phone, Itunes,I, I ,I...... later valdigt ego. Jag ar sadar valdigt bekvam med mina saker vill att det ska va sa enkelt med det tekniska som mojligt och vill helst inte behova lara mig massa nytt. Aven om alla nya tekniska saker pa marknaden ar till for att gora livet lite lattare sa ar det himla bokigt i borjan. Man ska flytta over allt fran ena datorn eller mobilen till den andra och sen far man aldrig med allting for det ar fel format eller nat sant. Sen ar inte tangenterna pa samma stalle sa man trycker fel mest hela tiden.
Jag vet att min generation 80-talisterna ska vara sadar framat och futuristiska kunna alla hi-tech stuff men jag ar sa efter och bekvam med mitt sa det ar ett under att jag ens har en blogg faktiskt. Om det var upp till mig sa skulle jag fortfarande ha min (cd) freestyle i vaskan ,min Ericsson 337 i fickan, min dagbok under kudden och min post i brevladan! 

Jag har tankt pa en sak och nu for tiden behover man aldrig ga ut egentligen, du handlar mat pa natet och far det levererat till dorren, klader lika sa. Du betalar din rakningar har, du jobbar hemifran, och hela ditt sociala liv (Facebook, Hi-5, MySpace) finns pa datorn dar har du ditt natverk, du skypar och chattar med dina vanner. Du laddar ner din musik och dina filmer. Traningen far du via ditt Wii eller din Xbox, dar kan du dansa dig i form eller golfa, spela tennis vad du nu foredrar. Har du barn kan du ha hemskolning, blir du sjuk ringer du huslakaren. Ja du ser du behover nog aldrig mer ga utanfor dorren! Allt ar for att gora livet lite enklare men jag vet inte har vi sa valdigt komplicerade & upptagna liv att vi inte har tid eller ork att ta nagra extra steg utanfor dorren?!

( nu kom jag pa det....Ipod!!!!)

Men jag tycker att det for j-vla trevligt att sitta face 2 face med nagon och faktiskt kunna rora vid personen nar jag pratar, jag gillar att klamma och kanna pa varenda frukt i affaren. Jag koar inte garna pa banken men lyssnar garna pa folks skvaller medan jag gor det. Jag hamtar och lamnar min son i skolan for att utbyta tomt prat med andra foraldrar. Jag provar klader i butiken tills jag blir svettig av deras spotlights for att sedan inse att jag ar storre an jag trodde i deras helkropps spegel. Jag tar mig till gymmet for att inspektera andras valtranade eller otranade kroppar och kanna unken svettlukt. Jag gar till doktorn for att fa instruktioner att ta nagra alvedon.

Vad vore livet utan dess utmaningar ; )


Mandag & jag e taggad!

Hej kara vanner

Idag var det forsta dagen pa gymmet efter forlossning, blev en hel duktig timme pa lopbandet. Nu ska har tranas sa musklerna kommer tillbaka och figuren som man en gang hade ska ater sta dar i spegeln och le mot mig. Idag ar det mandag och invagning -1,2kg kan jag glatt raportera! Nu ar jag taggad!!!



Slappa muskler & kladdkaka

Jaha sa var det snart dags for ny en vecka igen, och mandagar betyder vagning eller atminstane en titt i spegeln for att se om dom slappa musklerna forflyttat sig nagot at hoger eller vanster : )
Alsklingen var sugen pa bakat sa jag slangde ihop en kladdkaka med gradde at honom



och till mig blev det lite mango


Hemliga agg & blaa naglar

Under gardagen hade jag 2 barn hemma som skulle underhallas : )
och en karlek i bangkok som kom senare pa kvallen.
Sa vad gjorde vi under dagen, blev klara med varat dinosaurie agg som ska skickas till "varldens bastaste van" i sverige. Agget har vi gjort med hjalp av en ballong och papier mache nar det sedan torkat och blivit hart som ett aggskal sa malade vi och dekorerade med sand sen har vi fyllt det med massa overraskningar ; )



Medan dom sma liven sov hann jag byta farg pa nailsen



Lunchen bestod av sallad och hamburgare


Lipinjection

Om du ar som jag sa du pa standig jakt till att forbattra ditt utseende, inga drastiska atgarder men sma saker som anda gor skillnad i dina egna ogon. For en tid sedan kopte jag den har produkten for att fa lite fylligare lappar. Har alltid tyckt att den fungerar nar jag tittar mig sjalv i spegeln men nu nar jag tog fore och efter bilder for att ni skulle fa se resultatet sa ser jag ingen direkt skillnad. Kanske ar det bara kanslan att det pirrar och svider i lapparna som far mig att tro att dom faktiskt ar storre, och eftersom jag inte kanner kanslan utav att bara titta pa bilden sa ser jag heller inte skillnaden, kan det va sa ett spel for galleriet?



Before



After




Tavling!!!!

Nu ar det dags for tavling!!! Vill du vara med och tavla om denna fina neccesar!


för att vara med i tävlingen så behöver ni namna tavlingen i ER blogg samt en länk till mig i inlägget som ni sedan skickar till mig via mejl eller i kommentarsfältet med direktlänk till ert inlägg så att jag kan gå in och titta.

Har du ingen blogg ga in pa Facebook och gilla gruppen Vi som alskar att vinna fina priser!!! Lamna sedan en kommentar i kommentarsfaltet har nedan.
Tavlingen avslutas pa tisdag!


Gissa innehallet!

Har ser du tva dustbags kan du gissa innehallet? : )
Market ser du utav pasen.




Svaret far ni imorgon!
Det har ar bara for skojs skull ingen tavling.
Men hall utkik efter tavlingen den kommer inom kort : ) 


Skonhet fran insidan ut eller utsidan in?

Go morgon!

Igar slog det mig nar jag skulle sminka av mig och gora mig iordning for kvallen att det ar en himla procedur varje morgon & kvall. Jag vill ju ta hand om mig och min hud och darfor vill jag tro att morgon och kvalls ritualen verkligen hjalper. Gor jag min hud en tjanst eller har jag bara fallit offer for foretagsjattar med bra marknadsforing?


Dag/ Natt och ogonkram fran Lancom, som jag sakert mest kopte for att jag tyckte burkarna skulle gora sig fina pa min hylla i sin skimmrande vita burk och sitt sota rosa lock.


Flera produkter som ingar i ritualen, make-up remover fran Loreal den absolut basta enligt mig, whitening eye gel fran Boots for att ta bort morka ringar runt ogonen, tandbleknings penna fran White one, anti dark spot white extra fran Pheona for att ta bort pigmentflackar/forandringar som jag tack vare solen fatt massor under varje graviditet och sist lappcerat fran ACO. Ser nu att jag missat att ta kort pa ansiktstvatten jag anvander, far lana en bild fran webben.



Alla dessa produkter och det ar bara for ansiktet, sen har vi resten av kroppen.

Hittade en scrub for benen som jag testade, du vet nar man ar torr och man ser ut som ett ormskinn.



Maste saga att jag tyckte benen blev otroligt lena och fina sa den kommer vara med mig under hela sommaren.
Scruben heter Flake Away och kommer fran Soap & Glory som finns pa Boots.

Man brukar ju saga att True beauty comes from within men med alla kramer och serum vi applicerar pa oss sjalva sa borjar jag undra om det kanske ska vara .....from the outside and in....istallet.


Red velvet cupcakes : P

Ett av mina nya favorit program ar DC Cupcakes, den handlar om tva systrar som gav upp sina ordinarie jobb for att folja en drom. Dom startade en liten muffinnsfabrik med cafe som visade sig ga hur bra som helst. Man blir sa sugen pa deras fina cupcakes, en som jag funderat mycket pa ar Red velvet cupcake. Sa har kommer ett recept om nan vill testa.


Bilden & receptet ar lanad fran Terez Garderob


Red velvet cupcake

80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 2/3 dl mjölk
2/3 msk äppelcidervinäger
2/3 tsk salt
3 3/4 dl mjöl

2/3 tsk äppelcidervinäger
2/3 tsk bikarbonat

Blanda mjölken med 2/3 msk äppelcidervinäger och låt stå i 5-10 minuter. Rör smör och socker till en mjuk kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Blanda kakao, karamellfärg och vaniljsocker ordentligt och häll det lite i taget i äggsmeten och vispa noga. Häll i mjölkblandningen och därefter salt och mjöl och rör till allt gått ihop. Blanda äppelcidervinäger med bikarbonat och tillsätt det i smeten, blanda till en jämn och slät smet. Ställ pappersformar på en muffinsplåt och fördela smeten i formarna, den räcker till ca 14-16 cupcakes. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt sedan svalna på galler.

Wipped cream cheese frosting


300 gr cream cheese
3 dl grädde
1 tsk vaniljextrakt
2 dl florsocker

Vispa grädden i en stor skål. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljextrakt i en annan skål. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare. Känns den för lös, ställ in den i kylskåpet en stund. Garnera dina cupcakes med frostingen och dekoration.

 



Buddistisk helgdag & shopping

Igar var det Buddistisk helgdag har och skolan som mycket annat var stangd. Killarna tog en tur till affaren for att kopa nya spel till Wii och jag smet med for att ta en tur pa marknaden : D
Fynda en massa fina saker som ska ut pa bloppisen sa smaningom har far ni ett smakprov.


Blommig byxdress


Monstrad byxdress


Monstrad klanning


Oversize t-shirt


Enkel bomulls klanning kopte 1 svart & 1 gra


Mini klanning / topp


LV neccesar


LV vaska


Alskar den har pasens budskap

Dagen avrundades med en non-fat Frappe och hemmagjord kycklingsallad.



Bloppis!!!

Inom kort kommer jag att dra igang min bloppis pa Tradera bloppis 2.0 sa hall utkik efter den har



har kommer ett litet smakprov pa nagra saker som redan ligger pa Tradera


Go morgon!


vilken harlig dag solen skiner och det ar nast intill molnfritt. kanske man skulle dra med sig familjen till stranden. Aven om deras planer va att kopa ett nytt spel till Wii, det kan dom gora efter.

Idag borjar ju uppdrag viktnedgang 15,4 kg har jag gatt ner utan traning sedan forlossningen. Men ytterligare 14 kg ska bort, med hjalp av traning (denna vecka ar det 6 v sen forlossning & jag kan borja trana) och kosthallning nu far ni halla koll pa mig! Vagning sker varje mandag, och sahar sag morgonens frukost ut.



 


Hall utkik efter shopping fynd och tavling!

Nu ska jag strax krypa till sangs da klockan ar 00:44 har hos oss, men innan det ville jag bara tala om att det imorgon kommer massa bilder pa mina fynd fran tidigare shopping rundor som jag snart hoppas att jag kan fa pa mig. Imorgon startar uppdrag viktnedgang tillsammans med Victoria pa Matplatsen och alla andra som vill sla folje. Time to sweat!!! Nu ar det bast att jag vilar sa batterierna ar laddade for att kunna motsta alla morgondagens frestelser.

Sweet Dreams mina vanner 

Ps.
Kommer lagga ut en tavling under vecka sa hall utkik!


Snabba kardemumma bullar

Jo jag kom pa att jag glomt tipsa om dom snabba kardemumma bullarna jag gjorde igar. Det va super enkelt och snabbt att bara slanga ihop, goda var dom ocksa.

Mina blev mer som muffins an bullar men va anda jatte goda, forsvann pa ett kick nar familjen fatt syn pa dom!

 Ingredienser

1.5 dl råsocker
125 g margarin eller smör
2 tsk kardemumma
1.5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 st ägg
1 dl gräddfil

1 st ägg till pensling
Pärlsocker

Tips

Receptet ger ca 14 bullar.


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda råsocker och margarin eller smör smidigt i en bunke.

3. Blanda kardemumma, bakpulver och vetemjöl i en djup tallrik.

4. Blanda ner i bunken.

5. Rör ner ägg och gräddfil.

6. Rör så att allt blir precis blandat.

7. Klicka i smeten i pappersformar.

8. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

9. Grädda bullarna i 10–12 minuter.


Dagens middag!

Idag blev det kottbullar med brunsas och lingonsylt och sallad for min del dom andra at saklart potatis till.


Lackat & klart!

Sahar blev det!

Alskar den har knalliga fargen nu far man bara jobba pa brannan. Latt fixat med lite BUS har inte tid att pressa : )


Nylackat

Mina senaste inkop pa nagellacks fronten var dessa 3 farger, kan inte bestamma mig for vilken jag ska testa forst.

Aterkommer med resultatet senare!


Smycken & flatat

  Snubblade over en sida med massa smycken och hittade dessa fina armband och halsband.




Fanns i massa harliga farger, vill ha alla!


Och dom har fina halsbanden nedan skulle jag garna klicka hem


Tyvarr var detta tillfalligt slut men jag skrev upp mig pa vantelistan.

Ett annat fint halsband var det har, aven det flatat.

Fastnade sa for dom Filippa K halsbanden som fina Hannah pa bloggfamiljen.se hade kopt, aven dom var flatade
 smyckena hittar ni har http://www.cocoo.se
 


Dinosaurieagg pa armen

Ar sa nojd med mitt senaste inkop, detta fina turkos armband kopte jag pa marknaden forra veckan
for 30 kronor.



Julius tycker att dom turkosa krakelerade stenarna ser ut som dinosaurie agg.



Allt har sitt slut

Jaha sa har aven denna dag natt sitt slut, idag har jag varit flitig med massa masten och da blir allt annat (las blogg) lite roligare lidande. Igar hann jag ju inte heller lagga upp det jag ville. Hur som helst, det blev inte mycket somn inatt Lucian vaknade stup i kvarten kandes det som fick nog inte sova mer an 1,5 timme i stoten. Var ensam hela natten da O var och jobbade annars brukar han kunna hjalpa till lite pa natten. Sa efter att jag skickat ivag Julius till skolan gick jag och la mig igen och vaknade sedan av O's vackarklocka vid 11.30 sen blev det lite soffhang och lilleman sov vidare.



Kan tillagga att han var 56 cm lang nu vid vaccinationen 4 veckor gammal (53 vid fodsel)


Armarna upp pa strack!



Alskar mina sallader, sa har kommer en bild pa middagen igen.



Det bakades ocksa en chokladtarta, varan chaffor fyllde ar for en tid sedan (9 april)
men vi har inte hunnit fira honom. vi lag pa BB med Lucian och sen vi kom hem har killarna jobbat hysteriskt. Eftersom det aldrig verkar komma nat bra tillfalle for att fira sa tog jag tag i tarta och paket innan det gatt allt for lang tid, 1 manad ar ju redan alldeles for langt.



Chicken legs : )

Idag var det storhandling igen, kylen toms fort har i huset. Sa skont nar man har ett valfyllt kylskap, O tycker mest att det ar jobbigt nar det ar proppfullt och det knappt gar att se vad som finns, men det ar ju bara for att han inte forstatt ordningen dar inne.

Till lunch och middag sag det ungefar likadant ut, min favoritsallad med feta & adelost toppad med massa notter och fron. Till det agghalvor, melonskiva och kycklingklubba.



Middagen va likadan for min del minus agget.





Lilleman han ovade pa minspelet idag, lyckades fanga nagra av hans uttryck








Den har outfiten fyndade vi pa H&M for 55 kr pa varat senaste sverigebesok i november.


En och annan laxa…..

 Go kvall!
 Middagen ligger i magen, laxorna ar gjorda och Wii ar igang.
Idag hade Julius ovanligt mycket laxor, matte, klockan, skrivning och lasning ganska mycket for en 4 aring! Vanligvis ar det laxa pa mandagar, onsdagar och fredagar men igar kom han hem utan laxa och idag dessto mer. Fick ett mail av lararen som talade om att hon varit sjuk i 2 dagar, tillbaka imorn. Sa det dom missade att ge igar fick han med sig idag, logiskt tycker dom men for nagon som ar 4-5 ar och har varit i skolan hela dagen 9-14.30 ar man ratt trott nar man kommer hem. Brukar sluta med manga tarar nar det ar massa laxa efter en hel skoldag, men idag gick det riktigt bra kanske var den dar timmen han gick tidigare som gjorde skillnad.




Mattelaxa




Klockan



Lasning



1 bok varje dag



Skrivning



koncentration pa hog niva



finished! Well done!


Go dagens

 Hej min van, startade dagen med en liten omelett och frukt efter att ha skickat ivag Julius till skolan.



Enligt LCHF ska man egentligen inte ata frukt, jag laste nanstans att kvinnors last nar det galler att ga ner i vikt ar frukt och for man var det inte sa overaskande ol.

Hitills har jag gatt ner 15 kilo, bara lika manga kvar : )
sen ar vi tillbaks dar vi startade.



Tankte att jag skulle borja med lite latt traning nasta vecka, promenera pa lopbandet eller kanske simmning i varan pool som man nastan glommer bort faktiskt existerar. Poolen utnyttjar vi alldeles for lite, men i arlighetens namn brukar vi frysa nar vi badar i den.






Har hemma under dagen har jag forsokt ta reda pa vad som behovs for att registrera utomlands fodda barn i sverige. Efter massa mailande fram o tillbaka med svenska ambassaden (da dom vagrar svara i telefon) tror jag att jag tillslut forstod va dom menade.

Nu ska det avnjutas en kopp kaffe innan alla kommer hem!

Julius blir hamtad 1 timma tidigare idag for att O behover bilen, han ska namligen pa elefantridning med en av sina artister.

Hej pa en stund!


Dagen : Vaccination, Wii och mammas heliga stund

Idag fick Lucian sin andra dos av Hepatit B vaccinet, skrek som en stucken gris men det var over pa nagra sekunder han fanga en bild sen somnade han.



ett plaster pa saret



Till middag blev det en favorit i repris, grekisksallad med stekt fisk bytte ut laxen mot Hokifile blev ocksa jatte gott!

Killarna spelade saklart Wii under kvallen och Julius passade pa att posa lite fore laggdags




Dinosaurie posen

Och nu nar bada barnen sover och O ar pa jobbet sa ar det dags for mammas heliga stund. Fotterna upp pa soffan datorn framfor mig, tv:n ar pa E channel och detta lilla tillbehor som pricken pa i for att varva ner.
Go kvall allesammans!



Dagens middag!

 Gud sa gott det va!



Bladsallad, tomat, gurka, paprika, rodlok, sockerartor, smulad adelost och fetaost toppad med massor av notter och fron. Till det stekt lax och en hemmagjord vinegrette!

 

 



 

 


Just nu I soffan

Just nu ligger killarna och sover pa varsin sida om mig i soffan, tank att det ar sa skont att sova i soffan ibland.




ibland kan det aven se ut sa har



att man somnar mitt i maten!
Pa tal om mat ar val dags att man satter igang med middagen nu, tror att det blir feta sallad med stekt lax for min del (LCHF vanligt) och kanske en kottbit med champinjonsas och ris for O och J. Forsoker halla mig till LCHF men ar inte jatte strikt eftersom jag ammar

 


Smyg ater

 Eftersom alla har i huset nu ligger och sover middag, kan jag i hemlighet avnjuta min lunch/mellis (som det nu blir for att klockan hunnit bli sa mycket) mjolk med Fitness Nestle Honey & Almond flingor, super goda.


Syskonkarlek & Nintendo Wii

-Mamma, kommer Lucian kunna prata nar han blir stor?
-Ja, det kommer han. Du kunde inte heller prata nar du va bebis.
-Men mamma han har ju inga tander!



-Pappa, kommer han kunna leka med mig sen?
-Ja men forst nar han blir lite storre, da far du lara honom massa saker hur man spelar Wii t.ex
-Ok, men kan han spela med oss imorgon for nu har vi ju redan borjat!


       

Fullkoncentration nar Wii ar pa, tv:n gar varm i timmar. Arets julklapp till hela familjen sa O nar han kopte det i julas, jaha vad bra da bestammer jag att detta ars familje julklapp ar en Kitchen Aid : )

Dom ganger man fatt prova maste jag saga att det varit ratt kul men jag vill framst prova alla tranings redskap som finns till. Det ar lite beroende framkallande med spel, ska bara klara den har banan, och bara en niva till sen stanger vi av. Vi kan inte stanga av nu maste komma till en check point sa vi kan spara forst innan vi stanger av, sa later det nastan hela tiden nar dom sitter och spelar. Nan annan som kanner igen det dar?


I goda vanners sallskap

                Nar vi far besok vill jag ju saklart lyxa till det lite, forra veckan kom Sofie forbi pa en blixtvisit. Vi avnjot en god frukost. Ibland unnar jag mig sjalv en san har frukost utan gasters sallskap : )


 
Scrambled eggs, 2 sorters melon, papaya, 1 jorgubbe och bjornbar!



.............och efter middagen pa kvallen bjods det pa dessert
hembakad Brownie fudge cupcake med lattvispad gradde och farska bar, MUMS : P


Macarons

Harom dagen kopte jag Macarons att avnjuta till kaffet. Blev sa suktad efter att ha last Starwomans (finns pa bloggfamiljen.se) inlagg om hennes Macaron inkop fran Paris dom sag sa smarriga ut. Maste nog forsoka mig pa att baka dom sjalv, tror att dom kan bli riktigt goda!



Godast var nog choklad och den vita eclair

 

 








Det va mig en ful fisk

Gardagens storhandling bjod pa en och annan ful fisk

 

Julius kallade den for Dragonfish, han tyckte den sag ut som en Drake med sina roda laskiga ogon.


Intill detta monster som vantade pa att bli hemtagen for att tillagas lag denna vackra fisk som ocksa vantade pa att bli nagons middag. Vi tog en gammal hederlig lax med oss hem. Fanns aven stora groteska paddor intill men det blev tyvarr ingen bild pa dom.

 


Dom gor som vi gor, och inte som vi sager!

 -Dags for lunch Julius! Spaghetti med korv.
-Mamma, jag vill ha yogurth med flingor.
-Men det ar ingen lunch, du maste ata riktig mat.

 Jag till O: -Julius ar precis som mig, han ater hellre yogurt med flingor an riktig mat.

Varpa O svarar:Nej han AR inte som dig, men han GOR som dig!

(Hmm……tal att tankas pa kanske)



Det blev iallafall spaghetti och korv och yogurth med flingor : )


Pask!

Pask!

Paskmiddag! Aven om vi befinner oss pa andra sidan jorden sa forsoker vi fira vara svenska traditioner sa gott vi kan. Ibland kan det vara lite svart att fa tag i vissa ingredienser men jag lyckades fa ihop en liten symbolisk paskmiddag, och Julius fick leta paskagg efter ett telefonsamtal fran Paskharen, vi var lite moderna och lat Paskharen ringa med instruktioner istallet for den traditionella kartan.



Vara agg malades inte i ar utan fargades, vilket blev mycket bra & valdigt snyggt! Pappa O var ansvarig for fargningen av aggen.



Om ni ar nyfikna pa hur man fargar agg sa kommer det har.
Du behover: Hett vatten, attika och karamellfarg

Ta ett glas, hall i hett vatten ca 1 dl racker, hall i 1 tsk attika samt nagra droppar av valfri karamellfarg, blanda samman. Lagg sedan i det kokta agget och lat det rotera i glaset for att fa jamn och fin farg. Super enkelt!


Twins!

Forsta gangen jag sag en tvillingbanan, kul tyckte jag. Slutade med att ingen at den, den blev kvar till sist i fruktkorgen sen fick den bruna prickar och sag sadar allmant osmaklig ut som bananer gor efter ett tag sa da akte den i soporna. What a waste!




Babybrother cupcakes!

Som stolt storebror spred Julius nyheten om sin "bebis" i skolan. Det maste ju saklart firas tyckte jag sa det blev till att baka Babybrother cupcakes som Julius kunde bjuda pa i skolan!
Visst blev dom fina, och dom var mycket uppskattade! (av alla utom pappa O som hittade en lapp med texten: Do not touch Julius Babybrother cupcakes for school!) Ha ha, kakmonstret hade nog slukat i sig halften om jag inte sagt ifran.

 
                                                                                    

Men eftersom pappa inte fick smaka pa dessa fina, fick han som plaster pa saren en alldeles egen kaka dagen darpa!

 

 




 


Lill-grisen : )

 I nio manader (egentligen 10) vantar man pa den lilla grisen, sen ar han plotsligt har!
11.04.07  Valkommen till varlden alskade Lucian!


Uppdatering

Jag startade forst en privatblogg for vanner och familj men sedan bestammde jag mig for att ha aven en oppen blogg da jag upptackte att det faktiskt ar ett ratt sa roligt satt att natverka med andra bloggare. Jag foljer nagra fa utvalda bloggar som jag gillar men om nagon sedan fragat vilken adress jag ligger pa sa har jag inte haft nan sa darav foddes bloggandet. Sa har kommer massa inlagg for att komma ikapp forlorad tid ; )



Mera shopping

Nu medans jag later maten smalta ska jag passa pa att lagga upp lite mer bilder fran dagens shopping.Till lillebror blev det nagra fina bodys.



En gra med stjarnor




En svart med stjarnor



En med sota apor



Den har bodyn var sa mjuk att jag bara var tvungen att kopa den. Bodysarna kommer fran markena Small Wonders och Baby Bgoosh.



Storebror fick ett sovset som aven det var super mjukt.



Den har lilla synda ladan slank ocksa ner i shoppingkassen

 

och dess innehall ar ju bara to die for, speciellt min personliga favorit med jordgubbsglasyr som jag redan hunnit ta en bit av.


Duty calls

God formiddag!

Denna dagen har startat i riktig house wife anda, har hunnit med 2 maskiner tvatt, stadning, strukit skjortor (las skjorta) storhandlat, varit pa kemtvatten, bytt minst 5 blojor och shoppat i lagom mangd : )
Men att stryka maste ju vara det absolut trakigaste som finns, strok EN skjorta sen gav jag upp och lamnade in dom pa kemtvatten for endast pressning. Kemtvatten ligger sa smidigt pavagen till supermarket. 15 bath per skjorta ville hon ha for pressning, alltsa 3 kr per skjorta da ar det inte ens vart att titta pa strykjarnet har hemma. Sa nu blir mannen glad med nypressade skjortor. Han har sa snallt bett mig stryka dom dom senaste 3 manaderna men eftersom jag var gravid da sa tyckte han synd om mig att jag skulle sta och fa ont i ryggen sa det blev aldrig av. Och jag som brukade stryka allt, allt fran sangklader till underklader tycker att det ar sa mycket finare nar det ar strykt, kanns nastan lite nytt.



Fick stadhjalp idag, Julius vill skura och tyckte att det var jatte roligt.
 -Mamma jag kan gora det har varje dag om du vill.
-Ja va bra alskling, kan vi skriva ett kontrakt pa det, att du hjalper mamma med stadningen i 65 ar?
-Javisst mamma!



Det kan val inte raknas som barnarbete om ens 4 1/2 aring stadar i ens egna hem : )

Sen bar det ivag till affaren, utanfor hittade vi sa sota fina fatoljer Julius ville vid forsta anblick kopa alla saklart. Men efter att ha testat sig fram

 





Kom han fram till att dessa tva gav honom mest komfort och ville genast ta med dom hem.






Han undrade dock om kungakronan ingick i denna eller va man tvungen att ha en sjalv?

Mina ogon borjade shoppa direkt bara vi kom in i garaget till affaren, dom hade namligen en stor utforsaljning av skor i garaget. 
-Oh I see so many nice shoes, sa jag till chafforen.
Varpa Julius sager - No,no shopping mummy.
-Why not.
Han suckar och sager sedan -Daddy work, mummy shop.
Ja alskling sa ar det du har helt ratt.

Men endast 2 par skor fick folja med hem idag





Hittade nat till killarna ocksa men det far jag visa lite senare nu ar det dags att borja med middagen mannen ar pavag hem efter 2 dagars business trip.
 


Svensk sommar

Aven om jag har sommar sa gott som varje dag sa sitter jag just nu och drommer mig bort till svensk sommar, mjukglass och jordgubbar doften av nyklippt gras och grillat! Det ar verkligen min favorit arstid. Jag har lart mig uppskatta sverige sa mycket mer nu nar vi bor utomlands. Det ar sa roligt for man borjar sakna sana saker som man inte ens reflekterade over nar man bodde i sverige. T.ex nat sa enkelt som en osthyvel finns sakert minst 2 i din kokslada, inget markvardigt kan man fa for en femma pa narmaste IKEA. Har ar det en lyxvara nast intill omojlig att finna, och den jag fann kostade 825 bath vilket ar 170 kr! Helt galet kan man tycka, sa manga enkla ting jag har slapat med mig pa mina resor fran sverige.

Och mat som man nu saknar som vi aldrig ens lagade nar vi bodde i sverige aven det ar en lustig sak. Och svenskt godis ar ju varldsbast man kan inte saga annat! Nu ska jag ju skara ned pa sotsakerna da jag har en massa gravidkilon att bli av med. Men som livsnjutare kan det ibland vara svart att avsta ; )

Bjuder pa en bild av poolen och dagens frukost!

Dagens frukost bestod av fruktsallad pa mango, papaya, mangosteen, honungsmelon och banan

som sedan toppades med naturell yogurth, mandelflarn och kokosflingor! MUMS : P



Vanligtvis blir det nagon form av agg pa morgonen med olika tillbehor som bacon, ostar , kalkon och gronsaker jag forsoker ata LCHF vanligt men frukt ar valdigt svart att avsta. Jag laste nagonstans att nar det kommer till viktminskning sa ar kvinnors storsta last frukt och for man var det kanske inte helt otippat ol.
 Vad ater du till frukost? Har du nagra bra tips pa LCHF frukost? 


Välkommen till min nya blogg!


Detta ar jag: Modern hemmafru till en smokin' hot work-o-holic vi kallar honom O, och mamma till 2 underbara soner, Julius pa 4 1/2 ar och varan nykomling Lucian pa 5 veckor. Vi lever just nu i thailand men reser standigt till vanner och familj i sverige.

Har kan du folja mig som modern housewife i min vardag med marathon shopping, blojbyten, mat & bak, traning, resor ja allt mellan himmel & jord.

Jag alskar vackra ting & har standig utrensning i garderoben sa hall aven utkik i min kommande bloppis.


Kort fakta om mig:

Bor:
Pattaya/Stockholm
Civilstatus: sambo
Barn: 2
Arbete: övrigt
Inkomst: lagom
Klädstil: enkel, sofitikerad, modern, trendig, klassisk
Inredningsstil: modernt
Musikstil: blandad
Dricker: vatten
Äter: allt
Tränar: yoga & gymmar
Shoppingbudget: inte tillrackligt


Hoppas att du ska trivas!



Manga kramar
//Angelica



RSS 2.0