Red velvet cupcakes : P

Ett av mina nya favorit program ar DC Cupcakes, den handlar om tva systrar som gav upp sina ordinarie jobb for att folja en drom. Dom startade en liten muffinnsfabrik med cafe som visade sig ga hur bra som helst. Man blir sa sugen pa deras fina cupcakes, en som jag funderat mycket pa ar Red velvet cupcake. Sa har kommer ett recept om nan vill testa.


Bilden & receptet ar lanad fran Terez Garderob


Red velvet cupcake

80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 2/3 dl mjölk
2/3 msk äppelcidervinäger
2/3 tsk salt
3 3/4 dl mjöl

2/3 tsk äppelcidervinäger
2/3 tsk bikarbonat

Blanda mjölken med 2/3 msk äppelcidervinäger och låt stå i 5-10 minuter. Rör smör och socker till en mjuk kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Blanda kakao, karamellfärg och vaniljsocker ordentligt och häll det lite i taget i äggsmeten och vispa noga. Häll i mjölkblandningen och därefter salt och mjöl och rör till allt gått ihop. Blanda äppelcidervinäger med bikarbonat och tillsätt det i smeten, blanda till en jämn och slät smet. Ställ pappersformar på en muffinsplåt och fördela smeten i formarna, den räcker till ca 14-16 cupcakes. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt sedan svalna på galler.

Wipped cream cheese frosting


300 gr cream cheese
3 dl grädde
1 tsk vaniljextrakt
2 dl florsocker

Vispa grädden i en stor skål. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljextrakt i en annan skål. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare. Känns den för lös, ställ in den i kylskåpet en stund. Garnera dina cupcakes med frostingen och dekoration.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0